1.Keçiören “Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmet Öğrencileri Deneyim Paylaşma Platformu”; Sosyal Hizmette Blok Uygulama Dersi kapsamında, Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü 4.sınıf öğrencisi olan Ezgi TURGUT ve Yağmur SÖKMEN tarafından, Öğretim Görevlisi Fahri KOCAOĞLU danışmanlığında; Bölüm Başkanı Sayın Prof.Dr.Veli DUYAN’ın himayelerinde ve Keçiören Belediye Başkanlığının sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Ankara Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümünün 1-2-3 ve 4. Sınıf öğrencilerinden oluşan toplamda 152 öğrencinin, 15 alandan uzmanın ve 10 akademisyenin 4 grup halinde ve birer günlük aktiviteleriyle; öğrencilerle akademisyen ve alan uzmanlarının bir araya getirilmesi, aralarında etkin paylaşımlarda bulunmaları, öğrencilerin gönüllülük ve sosyal sorumluluk eğitimi almaları, atölye çalışmaları yapmaları ve çıktılarını sunmaları sağlandı. 4 günlük Platform çalışmaları sonunda tamamlanan 16 Atölye Çalışmasının sonucunda ise kadın, çocuk, engelli ve yaşlı alanlarında alana ilişkin sorunlar, bu sorunlara çözüm önerileri, alana ilişkin mevzuat, alanda yürütülen hizmetler ve bu alanda çalışacak olan öğrencilerin gelişim ihtiyaçları konuşularak yazılı bir metin oluşturuldu.

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet OKUR, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Armağan YILDIRIM, Keçiören Belediyesi Başkan Yardımcı Tekin BAŞER, Bölüm Akademisyenleri ve bölüm öğrencilerinin katılımlarıyla Platformun kapanış toplantısı Fakültemiz Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Bu aktivitelerin yürütülmesi sürecinde Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Tekin Başer, ASPB Bakanlık Müşaviri İbrahim BARK, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Armağan YILDIRIM, ASPB Koruyucu ve Önleyici Hizmetler Daire Başkanı Hacer Başer, ASPB AB Dış İlişkiler (eski) Daire Başkanı Ercüment IŞIK, SHÇEK (eski) Genel Müdürü Dr. Bülent İLİK,  ASPB Çocuk Hakları (eski) Daire Başkanı Abdullah ÖZBAY, Keçiören SYDV Müdürü Fuat AKARSU, Hayat Sende Derneği Başkan Yardımcısı Bayram TUNÇBİLEK, Hayat Sende Derneği Genel Sekreteri Mehmet SARAÇ,  ÖZEV Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Soner GÜLTEKİN, Psikolog Türküler ERDOST, Çocuk Gelişimci Emel ÖZTÜRK ve Psikolog Aslı ÇILDIR alan deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak atölye çalışmalarına katıldılar.

Bölüm Akademisyenlerimizden İrfan DOĞAN, Serdarhan DURU,  Burcu ÖZDEMİR, Semih SÜTÇÜ, Erdinç KALAYCI, Buğra KUDDAŞ ve Fulya AKGÜL GÖK programa katılarak büyük destek sağladılar.HABERLER

20160511_145126

20160511_160219